Home / Mostar / Čestitka Karate klubu „Mostar“ na postignutim uspjesima

Čestitka Karate klubu „Mostar“ na postignutim uspjesima

Predstavnici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, ministar Rašid Hadžović i pomoćnik ministra za kulturu, sport i informisanje Semir Memić u ponedjeljak su održali sastanak sa reprezentativcima Karate kluba “Mostar”, koji su na Svjetskom prvenstvu u Tradicionalnom karateu Svjetske Fudokan Federacije (WFF), održanom u Rumuniji od 2. do 5. novembra, postigli zapažene rezultate.

Reprezentativci iz Karate kluba “Mostar” su na navedenom prvenstvu osvojili čak tri zlatne medalje, a predstavnici Ministarstva su imali priliku čestitati na postignutim uspjesima Nerminu Jašareviću za osvojeno prvo mjesto, do 68kg, pojedinačno borbe i Sanidu Merziću za osvojeno drugo mjesto-kate pojedinačno – seniori i Rijaldi Džiho za pojedinačno borbe seniorke treće mjesto, kate pojedinačno seniorke treće mjesto i ekipno borbe seniorke treće mjesto.

Preostale dvije zlatne medalje su osvojili Igor Grbić, za pojedinačne borbe do 84 kg i Ena Dizdarević, za prvo mjesto kate – pojedinačno. Sastanku su prisustvovali i Denis Džiho, te Salih Grbić, pod čijim vodstvom je reprezentacija bila na navedenom takmičenju.

Ministarstvo je izrazilo želju za pružanjem podrške ovako nadarenim i uspješnim sportistima, u daljem radu, kako bi ih motivisali da se što više trude i nižu nove pobjede u profesionalnom životu, saopštili su iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail