Home / Sport / Cro Staru 12 medalja

Cro Staru 12 medalja

Protekli vikend su članovi mostarskog Taekwondo kluba Cro Star nastupili na dva turnira. U subotu se održao Livno Open, na kojem je učestvovalo 330 takmičara, dok se u nedjelju održao Zenica Open s 350 takmičara, saopćeno je iz Taekwondo kluba Cro Star.

Mostarski Cro Star izborio se za 12 medalja (4 zlata, 7 srebra, broncu), 2 ekipna pehara i titulu najboljeg borca. Zlato: Marko Samardžić, Matej Sesar, Matej Vidačak, Antonia Pehar. Srebro: Paola Pehar, Leona Marijanović, Antonia Pehar, Tomislav Tošić, Jana Zubonja, Antonio Rezo, Fabijan Bagarić. Bronca: Josip Bevanda.

Ekipni pehari su osvojeni u Zenici, i to za 3. mjesto u ekipnom poretku kadeta, i 3. mjesto u ekipnom poretku kick-a. Marko Samardžić je u potpunosti dominirao svojom kategorijom, kao i na prošlom turniru, na kojem je također osvojio zlato. U Zenici je proglašen najboljim kadetom turnira.

Ekipu u Livno je vodio trener Miran Đorđevski, dok je ekipu u Zenicu vodio trener Boris Knezović. ”Ekipa je zaista odradila odličan posao. Rijetki su turniri na kojima ne osvojimo ekipni pehar ili na kojima se netko od naših takmičara ne proglasi najboljim takmičarem turnira. Sad nastavljamo punom parom s treninzima, a onda u subotu 4.11.2017. ćemo u dvorani na Bijelom brijegu organizirati naš Mostar Open, najveći taekwondo turnir u BiH, i jedan od najvećih taekwondo turnira u regiji”, rekla je trenerica kluba Klaudia Marić, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail