Home / Mostar / Donacija povratnicima Bileće

Donacija povratnicima Bileće

Jučer je završena jedna od mnogobrojnih aktivnosti Humanitarne organizacije Izvor pomoći iz Mostara, u okviru koje je donirano 20 koza i jarac povratnicima povratničkog mjesta Bileća, koje je u velikoj potrebi za ovakvim akcijama, saopćeno je iz organizacije Izvor pomoći.

U okviru aktivnosti pomoći povratnicima, pomoć u vidu sitne stoke su dobili:

Safira Ćatović – 3 koze i jarca, Mehmed i Hajro Ćatović -2 koze, Rifet i Muniba Ćatović – 2 koze, Jusuf Avdić – 4 koze, Fata Jaganjac – 3 koze, Ferida, Halil i Goran – 3 koze, Samir i Fata Džanković – 3 koze – Gacko

A donacije su osigurane od: Adila Šute , UG Nova Snaga, Džemata Stolac, Kluba borilačkih sportova IHSAN, UG Koraci Mladost, Udruženja EMEL Jablanica,  SD Reflex , Amara Šarića ,  UG Brankovac , Džemata Zalik , Orhan Imami , Rent a car Champion , Foto studio Blink, te anonimno više donatora.

”Zahvaljujemo se svim donatorima na podržanoj akciji, koja je jedna u nizu pomoći, realizirana nakon doniranja steone krave porodici iz ovog povratničkog mjesta. Prilozi za ovakve akcije su više nego dobrodošli kao i mjesečne članarine, a mogu se uručiti osobno volonterima naše organizacije ili na broj računa 1415 0253 2000 0756 u BBI banci”, saopćeno je iz organizacije Izvor pomoći.

(Mostarski.ba)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail