Home / Kultura / Ekipa iz Mostara postigla uspjeh

Ekipa iz Mostara postigla uspjeh

  1. Na završnici Viva Film Festivala u selekciju omladinskog filma ušlo je 19 filmova nastalih na radionicama VIVA škole filma održanih u gradovima širom Bosne i Hercegovine tokom protekle godine. Viva karavan je od 12. do 14.05.2017. posjetio i naš grad i Centar za kulturu Mostar.

Ekipa mladih koji su predstavljali učenici J.U. „VI osnovne škole“ Mostar i J.U. „ Srednja elektrotehnička škola“ Mostar su uz pomoć i mentorstvo stručnjaka osmislili i napisali scenarij svog filma, snimali, glumili i stvorili svoj film prvijenac naziva „Ostani“. Na završnici Viva Film Festivala koja je održana u subotu u Sarajevu film mostarskih učenika dobio je nagradu publike i podršku društvenih mreža, i tako ostvario značajan uspjeh za naš grad i skrenuo pažnju na neiskorišteni potencijal mladih, kao i na aktuelnu temu odlaska mladih iz našeg grada.

 

Najstariji učesnik radionice, Dino Emrić, učenik J.U. Elektrotehničke škole naglašava da je za njega učešće na Viva radionicama i na Viva Film Festivalu lijepo iskustvo, primjer pozitivnih stvari u našoj zemlji, te se posebno zahvaljuje Centru za kulturu Mostar na pruženoj prilici.

Mostarski učenici mogu biti ponosni na svoj film i pozitivne kritike koje je dobio od strane mostarske publike prilikom sinoćnjeg premijernog izvođenja u Centru za kulturu Mostar. U realizaciji filma „Ostani“ učestvovali su: Azra Kozo, Tajra Hadžimahović, Haris Pašić, Aldin Salčin, Ema Marić, Jana Duraković, Džan Omeragić, Adnan Kupusija, Džan Ismail Dilberović, Illa Marić, Anes Mušić i Dino Emrić.

REŽISER Anes Mušić
ASISTENT REŽIJE Dino Emrić
SCENARIO Azra Kozo
DIREKTOR FOTOGRAFIJE Tajra Hadžimahović
ASISTENT KAMERE: Džan Ismail Dilberović
TONSKI SNIMATELJ: Adnan Kupusija
ASISTENT TONA: Aldin Salčin
RASVJETA: Džan Omeragić
ASISTENT RASVJETE: Harsi Pašić i Illa Marić
KLAPER: Jana Duraković
NARATOR: Haris Pašić

 

 

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail