Home / BiH / FOTO: Bajramski koncert u Stocu
foto: www.mostarski.ba

FOTO: Bajramski koncert u Stocu

Omladinski krug Medžlisa Islamske zajednice Stolac večeras je organizovao Bajramski koncert na platou ispred Careve džamije.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Stolac Mersed Šabanović i član rukovodstva Omladinskog kruga Adnan Zele.

“Večerašnji program govori mnogo. Večerašnji program ima mnogo poruka. Večerašnji program govori kako muslimani i muslimanke obilježavaju svoje praznike, odnosno da muslimani i muslimanke obilježavaju samo svoje praznike, na koji način, u skladu sa svojom tradicijom i bez ikakvog grijeha. Večerašnji program govori kakvu omladinu imamo. To je omladina koja zaslužuje svaku pažnju, to je omladina koja zaslužuje svaku podršku. To je omladina koja zaslužuje i ima pravo na bolju egzistenciju, na bolje uvjete života. To je omladina koja ima pravo na porodicu, koja treba da bude i ostane u ovom gradu, jer je to budućnost ovog grada. Večerašnji program govori da mi Bošnjaci u Stocu nismo stali. Mi Bošnjaci u Stocu idemo dalje, bolje, i idemo iz dana u dan sve organizovanije. Idemo sa našim akcijama, idemo sa našim projketima, idemo sa našim aktivnostima, idemo u bolju budućnost.”, rekao je glavni imam Mersed Šabanović.

“Omladinski krug Vam večeras predstavlja krunu svoga višegodišnjeg rada. Još prije tri godine među mladićima i djevojkama Omladinskog kruga se rodila ideja o realizaciji projekta Bajramski koncert. Nismo bili svjesni tada posla i odgovornosti koje nas čeka, ali nismo odustajali od našeg nauma da i drugu godinu zaredom Stocu poklonimo Bajramski koncert kakav ovaj grad zaslužuje.

Ovaj vaš odaziv večeras nam pokazuje da nismo podbacili i da smo ispunili Vaša očekivanja.

Kroz protekle četiri godine rad Omladinskog kruga Stolac se osjetio u svim sferama života u Stocu. Organizirali smo i podržali desetine humanitarnih akcija, organizovali odlaske na mjesta stradanja Bošnjaka od Srebrenice do Veline gomile, obilježavali smo važne datume Bošnjaka i Bosne i Hercegovine prigodnim kulturno-sportskim programom. Snimili smo promotivni video o našem gradu i organizovali promocije u drugim gradovima. Brojnim iftarima, sehurima te omladinskim druženjima obilježili smo protekli mjesec Ramazan.

Bili smo primjer služenja ovoj zajednici i zato pozivam sve mlade da se priključe radu Omladinskog kruga u narednom periodu.”, rekao je Adnan Zele.

U muzičkom dijelu programa nastupio je Eldin Huseinbegović, hor Hazreti Hamza, ansambl Mostarske kiše i KUD Podveležje.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail