Home / Foto / FOTO: Bazar kreativnosti u O.Š. Zalik

FOTO: Bazar kreativnosti u O.Š. Zalik

Večeras je u O.Š. Zalik održan Bazar kreativnosti satkan od  mašte, truda i entuzijazma učenika, nastavnika i roditelja.

Prije otvaranja Bazara prisutnima se obratio direktor škole koji se zahvalio velikom broju posjetilaca na dolasku i pomoći pri realizaciji ovog događaja. Direktor je pohvalio trud učenika, nastavnika i Vijeća roditelja i Škole koji su timskim radom realizovali veliki broj aktivnosti u sklopu Bazara. Istakao je članicu Vijeća roditelja Amru Cokić Pintul koja je realizovala jednu od radionica u Školi. Direktor se potom zahvalio  Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta FBiH na podršci i pomoći pri ovom projektu.

Nakon obraćanja direktora dodijeljene su nagrade i pehari za najuspješnije roditelje koji su se takmičili u streljaštvu i  futsalu.

Najuspješnije u kategoriji žena u streljaštvu su :

1.Diba Kara
2.Merjem Šuta
3.Eldina Kara

U kategoriji muškaraca najbolje  rezultate postigli su:

1.Becir Rizvic
2.Ibrahim Kajan
3.Haris Vuk

Nagrade i pehare su uručili Harun Kurtović ispred UG Zalik koje je skupa sa Školom organizovalo takmičenja,  i nastavnik Sejo Krhan ispred koordinatora sportskih takmičenja.

U takmičenju u futsalu prvo mjesto je pripalo ekipi  Kurtović, drugo ekipi Torlo a treće ekipi Čuljak.

Nakon dodjele nagrada prvačići su veselom koreografijom poslali svima poruku ljubavi i sreće. Posjetioci su zatim obišli štandove sa raznovrsnim i odlično osmišljenim kreacijama. Imali su priliku vidjeti i kupiti radove nastale u likovnim, tehničkim, novinarskim i ostalim sekcijama.

Razne rukotvorine, mala umjetnička djela, razglednice, slike, nakit, poslastice, maštoviti tehnički proizvodi i školski list Mladost samo su dio onoga što su naši učenici i roditelji ponudili.

Vijeće roditelja se pobrinulo za ponudu zdrave hrane pod sloganom „Promijeni stav, budi zdrav“. Bio je tu i kutak za biologe, matematičare, tehničare kao i kutak za brigu o  životinja.

Zainteresovani su se mogli šminkati, a i osvježiti u maštovito osmišljenoj čajdžinici gdje su također ponuđeni sokovi domaće proizvodnje. Posebne zahvale upućene su Klubu Art i Ernestu Mariću na donaciji za čajdžinicu.

Bazar je bio još jedna u nizu prilika da se pokaže koliko su djeca svestrana, talentovana  i kreativna, te koliko njihov mali doprinos može biti od značaja za društvo.

“Kolektiv škole se najtoplije zahvaljuje svim učenicima, roditeljima i nastavnicima koji i su uzeli učešća u pripremi i organizaciji Bazara kreativnosti a posebno se zahvaljujemo gospođi Senadi Sadović, šefici Službe za obrazovanje Grada Mostara, koja je svojom posjetom uveličala  naš Bazar.”, saopšteno je iz O.Š. Zalik.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail