Home / Foto / Foto: Ekonomijada 2017. „Vrhunski rezultati mostarskih studenata“

Foto: Ekonomijada 2017. „Vrhunski rezultati mostarskih studenata“

U protekla dva dana održana je najveća sportska manifestacija studenata ekonomskih fakulteta, Ekonomijada 2017. u Međugorju, gdje je organizator bio Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Zajedno sa nekoliko drugih ekonomskih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, mjesto učesnika zauzimao je i Ekonomski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“, pod vodstvom predmetnih nastavnika mr. Harisa Omerike i dr. Veldina Ovčine.

Učesnici sa ovog Fakulteta su se takmičili u malom fudbalu i košarci, gdje su bili izrazito uspješni.

Pobjednički pehar u košarci sa ponosom će odnijeti na svoj fakultet. Ponos, timski rad i želja ovih studenata da budu uspješni, bile su misli koji su ih nosili tokom odigranih utakmica. Kapiten košarkaškog tima, Nermin Omerović, za naš portal je izjavio: „Bila mi je velika čast biti dio ovogodišnje Ekonomijade, naročito nakon osvojenog prvog mjesta. Biti motivator, poticati timski duh i voditi ekipu do uspjeha osobine su koje morate razvijati, a matični Fakultet mi je omogućio, kako kroz nastavni proces tako i kroz vannastavne aktivnosti, usavršavanje istih“.

Malo manje uspješni, ali u izrazito jakoj konkurenciji, malonogometni tim osvojio je srebreni pehar.

„Dali smo sve od sebe, borili smo se do zadnjih trenutaka i ponosno trčali za svoje kolege. Nekada sreća i neke druge stvari odluče pobjednika bez obzira koliko se trudite, ali mi smo ponosni i sa ovim rezultatom“ rekao je kapiten malonogometnog tima Admir Memić.

Zlato su osvojili studenti iz Sarajeva.

Prvaci košarkaškog turnira i viceprvaci malonogomentnog turnira Ekonomijada 2017. ovom prilikom se zahvaljuju Uniji studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ na podršci, i naravno svom Fakultetu, kome će već u ponedjeljak u vitrine predati dva pehara.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail