Home / Foto / FOTO: KVS Orka organizovao završnu svečanost za 2016. godinu

FOTO: KVS Orka organizovao završnu svečanost za 2016. godinu

U utorak 10.01. u kongresnoj dvorani hotela „Mepas“ Klub vodenih sportova „Orka“ održao je završnu svečanost za 2016. godinu. Na svečanosti je nagrađeno oko 100 plivačica i plivača, proglašeni su najbolji pojedinci u klubu i uručena prigodna priznanja sponzorima i prijateljima kluba koji su pomogli u radu kluba u 2016. godini.

Preko 250 prisutnih plivača, roditelja, sponzora i prijatelja kluba, osoba iz javnog i sportskog života oko sat vremena uživalo je u prezentaciji rezultata i postignuća mladih plivača u 2016. godini.

Plivači „Orke“ su u 2016. godini sudjelovali na 24 natjecanja u BiH i Europi, sa kojih su donijeli 486 medalja. Sa državnih prvenstava u 2016. godini plivači „Orke“ u protekloj godini u naš grad donijeli su 173 medalje, od čega čak 64 titule državnih prvaka. Devet plivača „Orke“ nalazi se na spisku perspektivnih plivača po normama plivačkog saveza, a plivači „Orke“ su pored velikog broja međunarodnih mitinga u protekloj godini sudjelovali i na europskim prvenstvima, balkanskim prvenstvima i raznim reprezentativnim okupljanjima. Obarali su državne rekorde, a vrijedi izdvojiti da je samo Lana Pudar čak 17 puta popravljala vrijeme državnih rekorda.

U odnosu na protekli period članstvo kluba je dodatno omasovljeno, te je klub rezultatski i organizacijski napredovao.

‘Orka’ je u 2016. godini pored plivačkog programa koji podrazumijeva vrhunsko plivanje, školu plivanja i rehabilitacijsko plivanje, organizirala i razne događaje za svoje članove poput biciklijada, izleta u prirodu, izleta na more, te razna druženja i okupljanja, koja su pokazala da Klub pored sportske dimenzije puno ulaže i u socijalno – obrazovni aspekt rada sa djecom i mladima.

Ono što je svakako činjenica, jeste da se „Orka“ u nešto više od pet godina postojanja uspjela pozicionirati kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u našem gradu i kao jedan od najboljih plivačkih klubova u Bosni i Hercegovini.
Najbolje rezultate u 2016. godini, odnosno top 10 najboljih plivača Kluba vodenih sportova „Orka“ u 2016. godini su: Karla Grubišić, Teodora Stanković, Eman Numić, Alanis Selimotić, Leopold Dankić, Kerim Sadiković, Lana Kaniža, Lana Pudar, Ivo Marić, a za najuspješnijeg natjecatelja u klubu u 2016. godini proglašena je četvrtu godinu za redom Anida Mahinić.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail