Home / Foto / FOTO: Novogodišnji šahovski turnir

FOTO: Novogodišnji šahovski turnir

Jučer je u prostorijama Studentskog hotela Mostar održan Novogodišnji šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba Mostar. Učešće na turniru uzelo je 50 igrača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Turnir je otvorio predsjednik kluba Sead Zekić koji je učesnicima poželio sve najbolje povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, te dodijelio 3 posebne nagrade, i to Šahovskom klubu Čapljina, Šahovskom klubu Zrinjski i gospodinu Božidaru Šimunoviću zvanom Fišer, veteranu šahovske igre, dugogodišnjem igraču ŠK Mostar i ŠK Zrinjski koji je svoj život posvetio afirmaciji šahovske igre u Mostaru.

Za najuspješnijih 10 učesnika, kao i za najboljeg juniora, te najboljeg člana ŠK Mostar organizator je obezbijedio i novčane nagrade, a najbolji su bili Muris Konjičanin, Božo Marić te Srđan Benderac. Najbolji junior je Zvonimir Karlović, a najbolje plasirani član ŠK Mostar Adil Šuta.

Sponzori turnira su BH Telecom – generalni sponzor, Sportski savez Grada Mostara, MIBO komunikacije d.o.o Sarajevo, Auto plazza Mostar, Colorex d.o.o Mostar, Ante Slišković.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail