Home / Foto / FOTO: Odlični plesni rezultati plesnog studija B-Dance u Zlatiboru

FOTO: Odlični plesni rezultati plesnog studija B-Dance u Zlatiboru

Zlatibor Dance Open 2016., međunarodno plesno takmičenje za plesni studio B-Dance bilo je i više nego uspješno.  Plesači plesnog studija B-Dance predstavili su se sa svoje dvije nove koreografije od kojih su obje nagrađene.

Koreografija „Police academy“ koju potpisuje odličan koreografski dvojac Boris Zovko i Kristina Glavina u kategoriji street show juniori formacija osvojila je prvo mjesto, kao i koreografija „Fresh Prince“ koju također potpisuje tandem Boris Zovko i Kristina Glavina u kategoriji hip hop odrasli grupa osvojila je također visoko prvo mjesto.

Na ovome takmičenju plesačima plesnog studija B-Dance dodjeljena je i specijalana nagrada za najbolju grupu/formaciju što je još jedan odličan pokazatelj kvalitetnog rada ovog prepoznatljivog mostarskog plesnog studija.

Nakon Zlatibora, plesače plesnog studija B-Dance čeka tradicionalni koncert kojeg organizuju sa odredom izviđača „Radobolja“ pod nazivom „Betlehemsko svjetlo“ gdje će B-Dance predstaviti premijerno nove koreografije za plesnu sezonu 2016./2017.  Koncert će se održati u četvrtak 15. decembra u H.D. herceg Stjepa Kosača  s početkom u 19.30h.

Nakon koncerta, u petak 16. decembra, za plesače plesnog studija B-Dance nema odmora jer putuju za Osijek na još jedno međunarodno plesno takmičenje nakon kojeg plesače još očekuju aktivnosti u Zimskom gradu i tradicionalni Božićni party za sve plesače, a nakon svega toga odlazak na zasluženi zimski odmor.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail