Home / Foto / FOTO: Održan 8. međunarodni taekwondo turnir „Mostar Open“

FOTO: Održan 8. međunarodni taekwondo turnir „Mostar Open“

U subotu 5.11.2016. se u Mostaru u dvorani na Bijelom brijegu održao 8. Mostar Open, veliki međunarodni taekwondo turnir, na kojem je ove godine sudjelovalo 600 natjecatelja iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Organizator turnira je Taekwondo klub Cro Star Mostar na čelu s trenericom Klaudiom Marić. Mostar Open je najveći taekwondo turnir u BiH, međutim jedan je od najvećih turnira i u regiji. Na ovom turniru su sudili suci iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i to njih 22.

Ceremonija otvaranja je započela u 9 sati. Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara je otvorio turnir, a pored njega tu su još bili i Fatima Rahimić, administrativno tehnički referent Sportskog saveza Grada Mostara, i Vedran Kožul, predsjednik Taekwondo kluba Široki Brijeg, kojeg vode treneri mostarskog Cro Stara. Potom je uslijedila vrlo atraktivna demonstracija demo tima Cro Stara u sastavu: Boris Knezović, Miran Đorđevski, David Marušić, David Marijanović, Hrvoje Marijanović, Denis Dujmović, Luka Penavić.

Nakon ceremonije otvaranja započele su borbe na 6 borilišta, koja su bila komplet prekrivena elektronskom opremom Daedo, koja se koristila i na Olimpijskim igrama. Zastupljene su bile 3 discipline: borbe, forme i kick. U borbama su nastupili svi uzrasti, od najmanjih 2012. godišta do seniora. U formama (tj. u tehničkom dijelu) nastupili su kadeti, juniori i seniori, a kick je disciplina namjenjena za one najmlađe i za početnike, koji se tek uvode u natjecateljski program.

Iz Cro Stara se žele zahvaliti Sportskom savezu Grada Mostara, koji svake godine prati i podržava Mostar Open, ali i svim drugim sponzorima, koji su prepoznali kvalitetu rada i trud mostarskog Cro Stara, kao i značaj turnira Mostar Open za BiH i širu regiju: Cafe Damir Rodoč, ToRo group, Servis Quattro, Addiko Bank, Intesa Sanpaolo Bank, N-Soft, Elektroprivreda, Domar Zoka, HT Eronet, Granum Čapljina, Eurosan, Ataco, pekara Suncokret, restoran Prestige, Union foods, Kraš, Podravka, Logos, LZ gradnja, Topguard, Hercegovinavino, Daleka obala, Vinarija Andrija, Vinarija Sivrić, Vinarija Zubac, Jana, Agrokor.

„Želim se zahvaliti svim sponzorima, koji su podržali ovaj turnir, i koji nas godinama već podržavaju. Od srca želim zahvaliti i svim onim roditeljima i članovima kluba, koji su pomogli oko organizacije turnira, ali i na dan turnira, jer bez sviju njih organizacija ovako velikog turnira ne bi bila moguća. Hvala i svim klubovima, jer upravo oni su učinili ovaj Mostar Open ovako velikim.“ rekla je Klaudia Marić, trenerica mostarskog Cro Stara.

Na kraju turnira su proglašeni i nagrađeni najbolji natjecatelji i klubovi.

Sveukupni plasman:
1.    Cro Star Mostar
2.    Forteca Korčula
3.    Zagrebački Taekwondo Savez

Borbe:
1.    Cro Star Mostar
2.    Zagrebački taekwondo savez
3.    Tim Bosna

Forme:
1.    Zagrebački taekwondo savez
2.    Forteca Korčula
3.    ST Kwan

Kick:
1.    Cro Star Mostar
2.    Forteca Korčula
3.    Poskok Posušje

Mala Olimpijada:
1.    Cro Star Mostar
2.    Forteca Korčula
3.    KBK Maribor

Vrtićanci:
1.    Cro Star Mostar
2.    Šujica Tomislavgrad
3.    Bistra Zagreb

Mlađi kadeti:
1.    Zagrebački Taekwondo Savez
2.    Čapljina
3.    Forteca Korčula

Stariji kadeti:
1.    Montenegro Stars
2.    Rugvica Zagreb
3.    KBK Maribor

Juniori:
1. Tim Bosna
2. Crni Labudovi
3. Gusar Omiš

Seniori:
1.    Centar Hadžići
2.    Forteca Korčula
3.    Šmartno Litija Slovenija

Najbolji dječak na kicku: Josip Bevanda, Cro Star Mostar. Najbolja djevojčica na kicku: Anamarija Jukić, Poskok Posušje. Najbolji olimpijac: Frano Curać, Forteca Korčula. Najbolja olimpijka: Mia Lepenik, KBK Maribor

Najbolji vrtićanac: Antonio Rezo, Cro Star Mostar. Najbolja vrtićanka: Tajma Kajević, Tim Bosna

Najbolji mlađi kadet: Marin Seršić, ST Kwan. Najbolja mlađa kadetkinja: Ivana Đaković, Zagrebački taekwondo savez

Najbolji stariji kadet: Arbon Zekaj, Montenegro Stars. Najbolja starija kadetkinja: Larisa Lončarić, KBK Maribor

Najbolji junior: David Bašić, Poskok Posušje. Najbolja juniorka: Anesa Pulo, Tim Bosna

Najbolji senior: Domen Pirc, Šmartno Litija Slovenija. Najbolja seniorka: Arnela Mukić, Centar Hadžići

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail