Home / Foto / FOTO: Održan Futsal Kup za uzrast U-10

FOTO: Održan Futsal Kup za uzrast U-10

U sportskoj dvorani USRC “Mithad Hujdur Hujka”, u subotu 14. januara, nastavljen je Futsal Kup ovaj put za uzrast U-10 (2006/07).

Nastupilo je 12 ekipa. 8 ekipa je razigravalo za plasman u 1/4 finale nakon čega se pristupilo igranju “nokaut” sistema do finala.

Ovogodišnji pobjednici su ekipa HNK Višići kojima je pripao pehar i nagarde za prvo mjesto. Za najboljeg golmana je proglašena Neira Hejub iz ekipe MNK Pionir iz Jablanice, dok su za najboljeg strijelaca i najboljeg igrača proglašeni Gabriel Kalfić i Petar Burić iz ekipe HNK Višići.

“Zahvalio bih se svim ekipama na odzivu. Želja mi je bila da skupim 16 ekipa na jednom mjestu ali su zbog raspusta i hladnijeg vremena neke ekipe nažalost morale otkazati. Napomenuo bih da je ovosedmični kup  pored sportskog i takmičarskog imao i humanitarni karakter, naime dio sredstava je uplaćen za potrebe UG ”Zajedno za naš grad” koje se brine o najugroženijim kategorijama stanovništva u gradu Mostaru.”, saopštio je Feđa Klarić predsjednik Udruženja “Futsal liga mladih” Mostar.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail