Home / Foto / FOTO: Održana centralna manifestacija obilježavanja 24. godišnjice deblokade Mostara

FOTO: Održana centralna manifestacija obilježavanja 24. godišnjice deblokade Mostara

Sinoć je na sportskom igralištu Potoci u Bijelom polju održana centralna manifestacija obilježavanja 24. godišnjice deblokade Mostara i bjelopoljske kotline.

Prisutnima su se obratili Suljo ef. Cikotić, general Atif Dudaković, Salko Bukvarević ministar za boračka pitanja FBiH, Ibrica Ljevo ratnoi komandant i sadašnji predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Mostar – Sjever, Edin Mušić predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH te Šerif Špago ratni komandant i predsjedavajući Skupštine HNK-a.

“Danas na 24. godišnjici oslobađanja ove kotline, spajanja slobodnih teritorija, mi vidimo tamo gdje je došla armija BiH da je tu došao nur, svjetlo od Allaha. Tamo gdje su došli borci Armije BiH, dokazujući svoju ljubav prema domovini, vjeri, narodu zaista je nestalo tamo svake tame. Budimo ponosni na sve one koji su na bilo koji način dali svoj doprinos. Bošnjački narod je bio jedinstven u tim trenucima, budimo jedinstveni i danas.”, rekao je Suljo ef. Cikotić.

“Mi ne dozvoljavamo da vrijeme učini ovaj zaborav. Dragi Hercegovci, vi ste uradili ono što smo mogli, u vremenu 92.-95. godine, sada je na novim generacijama da stvaraju i da se bore za bolje uslove u našoj zemlji. Nekada je bilo tih 40-tih godina da Bosna nije ni muslimanska, ni hrvatska ni srpska nego i,i,i… Sada je drugo vrijeme, ostaje ko u njoj živi i poštuje ljudske zakone. I moramo se boriti za ljudske zakone pa i po cijenu vlastitog iskušenja.”, rekao je general Dudaković.

“Mi pripadnici Armije RBiH uvijek kažemo s ponosom da smo bili u Armiji koja je branila sve građane Bosne i Hercegovine, svaki pedalj ove države. Zbog toga mi imamo obavezu da obilježavamo ove datume, da se sjećamo svih naših šehida i poginulih boraca, ali i da se sjećamo svih živih boraca.”, rekao je Salko Bukvarević.

Prema riječima Ibrice Ljeve, predsjednika Jedinstvene organizacije boraca Mostar Sjever, slavi se velika pobjeda jer je to “akcija koja je uspješno izvedena i koja nam je omogućila opstanak na ovim prostorima”.

Prisutnima su se obratili i Edin Mušić predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH te Šerif Špago i predsjedavajući Skupštine HNK-a.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail