Home / Foto / FOTO: Osnovna škola „Zalik“ obilježila Dan škole

FOTO: Osnovna škola „Zalik“ obilježila Dan škole

Danas je u OŠ „ Zalik“ svečanom priredbom obilježen Dan škole.

„Šta je to škola? Da li u njoj postajemo hrabriji i mudriji? Hoćemo li mi biti ti koji ćemo promijeniti svijet? Koje su najplemenitije ljudske osobine?“, pitanja su na koja su učesnici dali odgovor kroz današnju priredbu zaključkom da je škola drugi dom svih učenika.

Danas su pjevali o Neretvi, svjetlosti i Mostaru. Uz dirigentsku palicu Amre Dugalić školski hor je ispjevao najljepše stihove o ljubavi i rodnom gradu.

Igrokazima, recitacijama, monodramom i plesom proslavljen je rođendan Škole. Učenici su, kao što su i sami rekli, pokazali danas samo mali dio onoga što uče u školi, a što će pokazivati i koristiti kroz cijeli život.

Proglašeni su i najuspješniji učenici od I do IX razreda koji su učestvovali na literarnom konkursu „Škola, moj drugi dom i „Škola moje budućnosti“.

U kategoriji od VI – IX razreda prvo mjesto je osvojila Elmedina Mahinić, drugo mjesto Anis Kazazić a treće mjesto Asja Kara. U kategoriji od I do V razreda prvo mjesto je pripalo Adinu Rahimiću, drugo Samri Karadža a treće Iman Ramić.

“Čestitamo najboljim a našoj školi želimo da u svojim redovima i dalje ima, njeguje i obrazuje uspješne učenike kao što je to oduvijek činila.”, saopštili su iz O.Š. Zalik.

Moderatori današnje svečanosti bili su nastavnica Aida Fajić i Teatarska sekcija.

“Zahvaljujemo se učenicima, roditeljima i svim ostalim koji su došli da skupa sa nama uveličaju ovu današnju svečanost, a posebno se zahvaljujemo direktorima mostarskih škola, predstavnicima Pedagoškog zavoda Grada Mostara, Glavnom imamu Medžlisa IZ Mostar, Šefiku ef. Čavčiću, predstavniku predsjedavajućeg Skupštine HNK, predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, direktoru Kulturnog centra „Kralj Fahd“, dekanu Nastavničkog fakulteta u Mostaru te predstavniku Gradske biblioteke Mostar. Veliko hvala Lutkarskom pozorištu koje je kolektiv naše škole počastilo tortom. Svim svojim prijateljima kolektiv OŠ “Zalik” želi sve najljepše!”, saopšteno je iz O.Š. Zalik.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail