Home / Foto / FOTO: Otvorena izložba radova nastalih u Prosvjetinoj likovnoj koloniji

FOTO: Otvorena izložba radova nastalih u Prosvjetinoj likovnoj koloniji

Večeras je u galeriji Ćorovića kuće, sa početkom u 19:00 sati, otvorena Završna izložba 4. likovne kolonije SPKD Prosvjeta. Prosvjetina kolonija je umjetnički događaj koji se već četiri godine održava u Mostaru, a ove godine se prvi put odvija u saradnji sa Centrom za kulturu Mostar, i to u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2016”.

Na otvaranju izložbe ispred SPKD Prosvjeta obratio se Goran Kosanić koji je pozvao sve mlade ljude da dođu u taj prostor i pokažu svoju kreativnost.  “Ovo je još jedna prilika da pozovem sve mlade ljude koji stvaraju, a mnogi stvaraju samo sakrivaju te svoje radove, da dođu u ovaj prostor i to pokažu. Kao što su i ovi mladi umjetnici to uradili. Siguran sam da je ova likovna kolonija i večerašnja izložba samo jedan korak za bolju budućnost likovnog stvaralaštva u našem gradu.”

Sabina Maslo, umjetnica izlagačaica je naglasila kako je “ova izložba večeras rezultat druženja, u bašti Ćorovića kuće kao i u dvorištu Centra za kulturu, u prethodnih 5 dana. Večeras vidimo radove 10 umjetnika, a ti radovi su produkt našeg promišljanja i razmišljanja o umjetnosti zadnjih 5 dana i svaki rad predstavlja subjetkivan doživljaj učesnika kolonije.”

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail