Home / Foto / FOTO: Plesno veče „Zajedno smo jači“ u Narodnom pozorištu
www.mostarski.ba

FOTO: Plesno veče „Zajedno smo jači“ u Narodnom pozorištu

Večeras je u velikoj sali Narodnog pozorišta Mostar održan veliki plesni koncert pod nazivom “Zajedno smo jači” u organizaciji PS Mo-stars i Centra za kulturu.

U programu su pored plesača PS Mo-stars učestvovali i plesači PS Flash Pavarotti centra te učenici osnovnih škola, a mnogobrojnim koreografijama oduševili su sve prisutne.

“Svakodnevni problemi sa kojima se naš grad suočava su brojni. Stoga nam su nam ovakve aktivnosti, koje vode u prevazilaženje svih ovih problema, od velikog značaja. Plesni studio Mo-stars daje veliki doprinos za cjelokupnu društvenu zajednicu svojim zalaganjem i aktivnostima.”, rekao je Senad Suljić, direktor Centra za kulturu.

Posebne zahvale upućene su inspektoru MUP-a Nikoli Lovriću koji se odrekao dijela novčanih sredstava u korist PS Mo-stars, Centru za kulturu i direktoru Senadu Suljiću, kao najvećoj podršci aktivnostima PS Mo-stars, te direktoru Narodnog pozorišta Almiru Mujkanoviću.

Kupovinom ulaznica po cijeni od 3KM građani i građanke pomogli su u odlasku plesača PS Mo-stars na takmičenje u Zlatibor.

Plesni koncert predstavlja završno veče istoimenog projekta koji je trajao više od dva mjeseca. Glavni cilj projekta „Zajedno smo jači“ jeste borba protiv svih vrsta ovisnosti kod djece, mladih i odraslih, a u prethodna 2 mjeseca organizovano je 6 predavanja u kojima su predavači bili prof.dr. Melida Hasanagić, prof. pedagogije Sanita Humo, bachelor socijalnog rada Elma Terzić, magistra edukacijskih znanosti Edita Pajić, alkoholog i psihoterapeut Amela Salčin-Satrijano te inspektor MUP-a Nikola Lovrić. Plesnu radionicu vodila je trenerica Danijela Mekić, a autorica izložbe fotografija postavljene u Centru za kulturu, na temu borbe protiv ovisnosti, je Selma Hodžić (ZOOM Photography).

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail