Home / Foto / FOTO: Podijeljeni bajramski paketići za socijalno ugrožene kategorije

FOTO: Podijeljeni bajramski paketići za socijalno ugrožene kategorije

Članovi Info-servisa za mlade, Medžlisa islamske zajednice Mostar i Unije studenata univerziteta „Džemal Bijedić“ okupili su se oko plemenite akcije.

Povodom nadolazećih bajramskih praznika ali i početka čkolske godine pokrenuli su akciju “Humanitarni paketići” kojom su željeli obradovati porodice iz socijalno ugroženih kategorija.

Humanitarna akcija je trajala od 7. do 9. septembra, a namirnice, školski pribor i odjeća za paketiće su prikupljane u tržnim centrima Bingo, Megamarkt, Amko i PM company.

Prikupljenih 170 paketića izmamilo je osmijeh na licima isto toliko djece te sa dvadesetak paketa namirnica i odjeće pomognuto je nekoliko porodica.

Cilj akcije osim pomaganja sugrađanima je i pružanje ruke mira, promovisanje jedinstva kao jedinog načina opstanka kao i podsticanje svijesti o neophodnosti međusobne pomoći i pomoći onima koji za njom najviše vape.

Ovom prilkom Info-servis za mlade i Unija studenta univerziteta „Džemal Bijedić“ žele izraziti zahvalnost svima koji su na svoj način doprinijeli akciji, građanima, gore pomenutim tržnim centrima, ali i  svim volonterima koji su učestvovali u njenoj realizaciji. Svakako, iza svake uspješne akcije stoji i uspješan tim, a ovo je izvrsna prilika za sve omladince grada Mostara da se probude i budu dijelom ove dvije organizacije.

Bajram je vrijeme da se ujedinimo, pružimo ruku pomirenja, prošaputamo milu riječ i naravno, dijelimo radost – jer radost je Bajram, navedeno je u saopštenju.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail