Home / Foto / FOTO: Polaganjem cvijeća obilježen Dan državnosti BiH
www.mostarski.ba

FOTO: Polaganjem cvijeća obilježen Dan državnosti BiH

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine i Centar za kulturu organizovali su odavanje počasti šehidima i poginulim borcima. Polaganje cvijeća započelo je posjetom Šehitlucima gdje je u 10 sati odata počast šehidima i poginulim borcima.

Nakon Šehitluka, političke delegacije i organizatori u pratnji građana, zaputili su se ka Partizanskom spomen groblju, gdje su se pridružili članovima Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata, koji su također Dan državnosti obilježili odajući počast onima koji su dali živote za slobodu.

Član Upravnog odbora mostarskog UABNOR-a, Safet Nožić, rekao je da je 25. novembar, Dan državnosti BiH, datum značajan za cijelu zemlju.
“Trebalo bi da je praznik na prostoru Bosne i Hercegovine. Žalosno je da se slavi samo na jednoj trećini državne teritorije”, naglasio je Nožić.

Članovi Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) položili su  cvijeće i  na spomen obilježje na Musali, mjestu gdje su fašistički okupatori 15. jula 1943. godine objesili borce Aliju Rizikala i Dragu Palavestru.

(Mostarski.ba)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail