Home / Foto / FOTO: Proglašeni najuspješniji sportisti, sportski radnici i sportski klubovi Grada Mostara
foto: www.mostarski.ba

FOTO: Proglašeni najuspješniji sportisti, sportski radnici i sportski klubovi Grada Mostara

Svečana ceremonija proglašenja najuspješnijih sportista, sportskih radnika, kao i sportskih klubova Grada Mostara za 2017. godinu upriličena je večeras u hotelu Mepas.

Kako je naveo Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskog saveza grada Mostara, radi se o tradicionalnoj manifestaciji izbora najuspješnijih sportista grada Mostara koji se ove godine održava po šesnaesti put.

“Koristim ovu priliku zahvaliti se svima onima koji su doprinjeli formiranju Sportskog saveza Grada Mostara, koji je to opravdao svojom ulogom i svojim aktivnostima na organizaciji i popularizaciji sporta u našem gradu, uz uvjerenje da će to još intenzivnije raditi u narednom periodu.”, rekao je Vojo Višekruna predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza.

“Stručni žiri nije imao laku zadaću izabrati najbolje jer su naše sportašice i sportaši postigli zapažene rezultate u BiH kao i na prestižnim međunarodnim natjecanjima. Sportaši su uvijek bili svojevrsni izaslanici svojih gradova, a to su evo činili i mostarski sportaši tokom 2017. godine diljem svijeta.

Posebno se zahvaljujem onima koji su izborili da visoko na jarbolima vijori naša gradska ili državna zastava. Napomenuo bih i ono što svi znamo, da smo malen ali značajan grad u Bosni i Hercegovini koji nije u mogućnosti izdvojiti velika sredstva u sport te su stoga i postignuti uspjesi naših sportaša, u konkurenciji sa daleko financijskim moćnijim i jačima puno vrijedniji.”, rekao je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Žiri u sastavu Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH, Sudo Marić, pomoćnik ministra za obrazovanje, doc.dr Adi Palić, Ante Sesar, Mirjana Bošnjak i Dženan Šuta jednoglasno su proglasili pobjednike i pobjednice u sljedećim kategorijama:

Najuspješnija sportašica u kategoriji mlađih kadetkinja: Monika Zadro – Judo klub Borsa

Najuspješniji sportaš u kategoriji mlađih kadeta: Danis Alikalfić – Plivački klub Velež

Najuspješnija sportašica u kategoriji kadetkinja: Lana Pudar – Klub vodenih sportova Orka

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta: Kerim Sadiković – Klub vodenih sportova Orka

Najuspješnija ženska mlada ekipa: Hrvatski ženski rukometni klub Zrinjski

Najuspješnija muška mlada ekipa: Klub vodenih sportova Orka

Najuspješnija sportašica u juniorskoj konkurenciji: Danica Jurić – Judo klub Hercegovac

Najuspješniji sportaš u juniorskoj konkurenciji: Andrej Grubišić – Tenis klub Mostar

Posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate dobili su Judo klub Borsa, Bokserski klub Mostar, Fudbalski klub Bjelopoljac, Fondacija Mali Most – Sportska akademija, Edin Šegetalo, Igor GrbićKarate klub Mostar, Ena Dizdarević (Karate klub Mostar), Nermin Jašarević (Karate klub Mostar), Rijalda Džiho (Karate klub Mostar), Salih Grbić  (Karate klub Mostar) – Trener

Za najuspješnijeg sportskog radnika nagradu je odnio Danko Šulenta – Hrvatski športski klub Zrinjski, dok je najuspješniji trener za 2017. godinu Željko Zadro – Judo klub Borsa.

Nagrade za životno djelo dobili su Branko Barišić Jojić i Ismet Kevelj.

Najuspješnija ženska seniorska ekipa je Sveučilišni karate klub Neretva, a najuspješnija muška seniorska ekipa je Futsal klub Mostar SG Staklorad.

Najuspješnija u kategoriji sportašica – seniorka je Amina Kajtaz – Plivački klub Velež, a najuspješniji u kategoriji sportaš – senior je Petar Zadro – Judo klub Borsa.

U muzičkom dijelu programa nastupile su Mostarske kiše.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail