Home / Foto / FOTO: Promocija knjige „Tehnologija treninga mladih nogometaša – nauka i praksa”
www.mostarski.ba

FOTO: Promocija knjige „Tehnologija treninga mladih nogometaša – nauka i praksa”

Promocija knjige „Tehnologija treninga mladih nogometaša – nauka i praksa” održana je večeras, sa početkom u 18h, u hotelu Bristol.

Cilj ove publikacije je da se na naučnoj i stručnoj osnovi prikažu osnovni aspekti u savremenoj trenažnoj tehnologiji sa mlađim uzrasnim kategorijama nogometaša. Knjiga je koncipirana tako da se kroz sedam poglavlja pružaju egzaktni podaci zasnovani na naučnoj osnovi o antropološkom statusu mladih nogometaša, primijenjenoj u savremenoj trenažnoj tehnologiji u nogometu, oporavku nogometaša, karakterističnim povredama nogometaša i tehnologiji praktičnog rada s mlađim uzrasnim kategorijama. Ideja autora je bila, koliko je to moguće, objediniti sve aspekte nogometnog treninga mladih nogometaša na jednom mjestu i pružiti ih onima kojima je potrebna.

Knjigu su napisali prof.dr. Ekrem Čolakhodžić koji radi kao prodekan za nastavu Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, prof.dr. Izet Rađo, član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH i profesor na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i doc.dr. Haris Alić koji također radi kao profesor na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

O knjizi su govorili profesori Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Munir Talović i doc. dr. Eldin Jelešković, te profesor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu doc. dr. sci. prim. Ćamil Habul.

Organizatori promocije knjige su Sportski savez Grada Mostara i Nastavnički fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail