Home / Foto / FOTO: Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016
www.mostarski.ba

FOTO: Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016

U zgradi Vlade Federacije u Mostaru jutros je od 9 sati počeo Sajam srednjih škola.

Na Sajmu srednjih škola sve srednje škole sa područja Grada Mostara predstavljaju se sa informacijama o školskim zanimanjima, projektima i vannastavnim aktivnostima, koristeći štandove predviđene za tu svrhu. Učenici završnih razreda mostarskih osnovnih škola, u pratnji nastavnika, danas posjećuju štandove srednjih škola te se informišu o ponudi Grada Mostara kada je u pitanju srednje obrazovanje.

Sajam su posjetili i Gradonačelnik Mostara s saradnicima, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović sa saradnicima, predstavnici Pedagoškog zavoda, Zavoda za školstvo, Privredne/Gospodarske komore Grada Mostara kao i direktori svih osnovnih i srednjih škola s područja Grada Mostara.

Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva ove godine se realizuje uz finansijsku podršku Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući tome ove godine u Sajmu su uzele učešće sve srednje škole sa područja HNK/Ž, Gimnazija Ljubuški kao i sve osnovne škole sa područja Grada Mostara. Kao i svih prethodnih godina i ove godine Sajam se realizira uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Ureda u Mostaru.

Osnovni ciljevi Sajma su promovisanje suživota, promovisanje saradnje i komunikacije u gradu Mostaru i šire, zajedničko predstavljanje srednjih škola odnosno ponude Grada Mostara kada je u pitanju srednjoškolsko obrazovanje te realizacija i predstavljanje zajedničkih aktivnosti mješovitih timova sastavljenih od profesora i učenika osnovnih i srednjih škola,  koje obrazuju učenike po jezički različitim nastavnim planovima i programima.

Sajam je otvoren do 17 sati.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail