Home / Foto / FOTO: Svečano otvaranje 15. državnog takmičenja iz pružanja prve pomoći
foto: www.mostarski.ba

FOTO: Svečano otvaranje 15. državnog takmičenja iz pružanja prve pomoći

U organizaciji Društva Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, u subotu, 10. decembra, u Mostaru će biti održano 15. državno takmičenje iz pružanja prve pomoći.

Takmičenje će se održati u sportskoj dvorani u Sjevernom logoru, s početkom u 10 sati, dok je postrojavanje ekipa i svečano otvaranje takmičenja upriličeno večeras u 19 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

“Podmladak i Omladina Društva Crvenog križa BiH čine najbrojnije članove naše humanitarne organizacije, koji šire principe humanizma, jedinstva i solidarnosti i učestvuju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih, edukativnih i socijalnih akcija i aktivnosti.”, rečeno je na samom početku nakon postrojavanja takmičarskih ekipa.

Gosti su imali priliku pogledati i film o Mostaru, gradu domaćinu 15. državnog takmičenja iz pružanja prve pomoći, nakon čega je prikazan slideshow sa slikama aktivnosti koje su volonteri izvršavali kroz desetljeće postojanja. Prikazivanje slideshow-a pratili su članovi grupe Mo-stars sa koreografijom “Torn”.

U muzičkom dijelu programa pjevala je Anela Husković uz pratnju na harmonici Ermina Pehlića dok je na gitari njegov brat Ervin Pehlić.

Prisutnima se obratio i Alen Kajtat ispred CK Grada Mostara, zatim gospodin Branko Leko,glavni sekretar Društva CK BiH koji je zvanično tovorio takmičenje i dr. Vedad Herenda, glavni sudija, koji je dao upute takmičarskim ekipama.

Leko je između istakao kako se Crveni križ može pohvaliti jedinstvom na području cijele države.

Članovi organizacijskog odbora su Rajko Lazić – predsjednik Društva CK BiH, Branko Leko – glavni sekretar Društva CK BiH, Dr. Vedad Herenda – glavni sudija takmičenja, Alen Kajtaz – sekretar CK Grada Mostara, Nevenka Milanović – koordinatorka za zdravstvene programe u CK FBiH, Ljiljana Gluhović – koordinatorka za zdravstvene programe u CK RS-a, Davorin Pezer – koordinator programa u Društvu CK BiH te Nidal El Barekah – asistent koordinatora programa u Društvu CK BiH.

Na ovogodišnjem Državnom takmičenju učestvuju ekipe koje su osvojile prva tri mjesta na entitetskim takmičenjima u kategorijama podmlatka (6) i omladine (6) ekipa.

Pobjednička ekipa će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom takmičenju iz pružanja prve pomoći (FACE).

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail