Home / Foto / FOTO: Učenici Gimnazije fra Grge Martića poslali poruke zajedništva

FOTO: Učenici Gimnazije fra Grge Martića poslali poruke zajedništva

Učenici gimnazije fra Grge Martića u Mostaru, na satu engleskog jezika kod profesorice Vanje Majerski, svake godine se upoznaju sa važnijim autorima engleske i američke književnosti.

Međutim, umjesto klasičnog iščitavanja i analiziranja teksta profesorica Majerski temu djela nastoji povezati sa svijetom koji učenike okružuje.

Čitajući Robinson Crusoa nametnula se i misao John Donnea kako “nijedan čovjek nije otok”.

Tako je ove godine i stih “No man is an Island” postala njihova nit vodilja. Jezik vjetra i balona se činio kao suptilan, a ipak snažan simbol koji će pomoći ovim mladim ljudima u prevazilaženju teškoća.

U sklopu ideje profesorice Majerski danas su baloni sa riječima potpore, podrške, ljubavi i nade poletjeli mostarskim nebom, u nadi da će  stići na pravu adresu.

“Smatram da su ove godine ključne u njihovim životima jer sada spoznaju, otkrivaju i doživljavaju svijet oko sebe puno dublje, emotivnije i zrelije.”, izjavila je profesorica Majerski.

Cilj projekta, osim učenja engleskog jezika, je bio pokrenuti lavinu pozitivnosti  i zajedništva u školi i šire. Sa kakvim god se nedaćama suočavamo – nismo sami. Dovoljno je pružiti ruku i uhvatiti jedan balon prijateljstva.

“Željela sam da moji učenici slijede svoje misli, imaju snage postavljati pitanja, da budu svjesni svoje jedinstvenosti, te da vjeruju da svojim mislima i djelovanjem mogu mijenjati svijet – nabolje.”, izjavila je profesorica Majerski.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail