Home / Foto / FOTO: Učenici Šeste osnovne škole posjetili Dom za stara i iznemogla lica

FOTO: Učenici Šeste osnovne škole posjetili Dom za stara i iznemogla lica

“Nije od nas onaj ko ne poštuje naše starije…”.

U subotu su učenici IX b razreda zajedno sa svojom razrednicom Elvedinom Kazazić posjetili Dom za stara i iznemogla lica.

Gospođa Ines Zovko, uposlenica Doma za stara i iznemogla lica, srdačno je primila naše učenike i informisala ih o radu ove institucije i njihovima štićenicima.

“Naši učenici su u posjetu otišli sa posebnim poklonom. Njihova želja je bila da štićenike Doma počaste domaćim kolačićima i slanim pecivom, koje su pripremile njihove vrijedne mame, kako bi i oni osjetili toplinu doma i porodice u ovim hladnim zimskim danima.”, saopšteno je iz Šeste osnovne škole.

Nakon razgovora i druženja, učenici su obišli i one štićenike koji se nisu mogli pridružiti u zajedničkom dnevnom boravku i na taj način obradovati i one slabijeg zdravlja. Učenici IX b su zaključili da ovo ne treba biti i njihova posljednja posjeta Domu, te su obećali i naredno skoro druženje u istom Domu.

“Razveseliti nekoga i nasmijati ga, pružiti mu pažnju koju zaslužuje, ili samo popričati s nekim, lako i nesebično možemo uvijek ljude oko nas obradovati, a to je ipak najbolji poklon kojeg možemo dati. Učiteljici Mireli Tipura i Adisi Marić se zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći i podršci!”, saopštili su učenici IXb Šeste osnovne škole.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail