Home / Foto / FOTO: Zatvoren 6. Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016.
www.mostarski.ba

FOTO: Zatvoren 6. Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016.

Šestu tradicionalnu manifestaciju Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva na kojoj su se predstavile 22 škole i koju je posjetilo oko 700 učenika završnih razreda osnovnih škola, organizovalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Grad Mostar u partnerstvu s Vijećem mladih Grada Mostara, a uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u BiH.

“Naš zajednički cilj u organizovanju ovog Sajma jeste promovisanje saradnje i komuniciranja, predstavljanje i provedba zajedničkih aktivnosti učenika i profesora osnovnih i srednjih škola, kao i predstavljanje ponude zanimanja, školskih sadržaja i izvannastavnih aktivnosti svih srednjih škola u Gradu Mostaru”, kazao je dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na svečanosti povodom zatvaranja VI. Sajma srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2016, na kojoj je pozdravio prisutne u ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNK, kao i u svoje ime

U sklopu Sajamskih događanja organizovane su aktivnosti: Sajamski dan s prezentacijom svih srednjih škola Grada Mostara i privrednih subjekata, Kviz “Obrazovanje bez diskriminisanja” za mješovite školske timove svih srednjih škola s područja HNK i Ljubuškog, Istraživački radovi zajedničkih timova učenika osnovnih i srednjih škola Grada Mostara o temi “Preventacija nasilja kroz njegovanje kulturno-historijskog naslijeđa” Regionalni forum Europskog parlamenta mladih za učenike srednjih škola i studente Pravnih fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Kao i prethodnih godina, sve srednje škole Grada Mostara su tokom Sajamskog dana predstavile ponudu zanimanja, školskih i izvannastavnih aktivnosti i projekata učenika završnih razreda osnovnih škola, koji su organizovano, prema rasporedu posjeta, došli u pratnji razrednika. Učenicima su podijeljeni Informatori u kojima su se nalazile sve bitne informacije u svezi s izborom budućeg zanimanja, koje su pripremile srednje škole.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail