Home / Foto / Foto/Mostarsko ljeto: Koncert sevdalinke “Alme Subašić i prijatelja”
www.mostarski.ba

Foto/Mostarsko ljeto: Koncert sevdalinke “Alme Subašić i prijatelja”

U prelijepoj atmosferi stare gradske jezgre Grada Mostara, u dvorištu Turskog kulturnog centra Yunus Emre, večeras je u okviru kulturno – turističke manifestacije “Mostarsko ljeto 2017 “, održan koncert jedne od najperspektivnijih i najmlađih bh. interpretatorki sevdalinke „Alme Subašić i prijatelja“.

Uz Almu Subašić, nastupili su Zanin Berbić – na sazu i vokalni solista izvornog sevdaha, Armin Omerović diplomirani glumac – moderator programa te muzički ansambl u sastavu Vanja Alikadić – gitara, Sayid Rezić – klavijature, Adnan Lapo – harmonika i Dino Džumhur – perkusije.

„Ovaj ambijent, svjetlosni i zvučni efekti su nešto što interpretator sevdalinke samo može poželiti u svojoj karijeri. Presretna sam što sam u Mostaru i da u okviru „Mostarskog ljeta“, zajedno sa prijateljima, imam privilegiju da nastupim ovde“ rekla je Subašić ističući kako je sevdalinku zavolila još kao dijete, uz svoje roditelje.

„Moji roditelji su najzaslužniji što pjevam sevdalniku i njima se uvijek moram zahvaliti što su u mene usadili tu ljubav prema izvornoj bosanskoj pjesmi“ rekla je Subašić.

Na repertoaru koncerta bile su sevdalinke, “Stade se cvijeće rosom kititi”, “Zapjevala sojka ptica”, “Tebi majko misli lete”, “Oj Safete Sajo Sarajlijo”, “Čudna jada od Mostara grada” kao i autorska pjesma Alme Subašić “Nigdje tako ko u Bosni nema“.

Organizator koncerta je Narodno pozorište Mostar.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail