Home / Foto / Foto/Mostarsko ljeto: Nikad više umjetnika, nikad više radova
www.mostarski.ba

Foto/Mostarsko ljeto: Nikad više umjetnika, nikad više radova

Kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara i njihovih prijatelja pod nazivom “Mostar u bojama ljeta” otvorena je u velikoj sali Centra za kulturu Grada Mostara u okviru kulturno turističke manifestacije “Mostarsko ljeto 2017”.

Na izložbi učestvuje 40 umjetnika sa 76 postavljenih djela.

„Ovo je prema mojim saznanjima najmasovnija izložba i najveći broj izloženih radova u Centru za kulturu Mostar posljednjih godina, a vjerujem isto tako i u cijelom Mostaru. Umjetnici koji izlažu dolaze iz Mostara ali su tu i mostaraci koji trenutno žive u zemljama Evrope. Cilj izložbe je promovisati zajedništvo kroz umjetnost“ rekao je za „Mostarski.ba“ predstavnik Udruženja umjetnika Mostara Mustafa Hadžajlić.

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić na otvaranju izložbe podsjetio je na organizatore „Mostarskog ljeta 2017.“, Narodno pozorište Mostar, Lutkarsko pozorište Mostar, Narodnu biblioteku, Muzej Hercegovine i Centar za kulturu Mostar.

Među izlagačima, mostarcima koji dolaze iz zemalja Evrope, nalaze se Josip Mićković, Nina Acković, Zdenko Bošković, Mili Selimović, Adin Hebib, Muriz Sefić, Miodrag Milićević te drugi.

Na ovoj kolektivnoj izložbi svojim radovima predstavili su se i autori sa adresom stanovanja u Mostaru: Salko M. Pezo, Florijan Mićković, Ramiz Pandur, Vesna Oborina, Alica ,Đani i Anel Jakirović, Nusret i Zarifa Velić, Merima Ivković, Nermin Pala, Seka Behmen, Goran Milinković, Slavenka Volić, Mustafa Baja Hadžajlić, Salko Batlak, Miro Burić, Azra Avdagić Hamzić, Zijada Zekić, Zlatko Batlak.

Izložbu je otvorila Alma Fazil Obad, koja je uz Vesnu Oborinu, recitovala svoje pjesme.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail