Home / Foto / Foto/Mostarsko ljeto: Održano veče sa Sidranom
www.mostarski.ba

Foto/Mostarsko ljeto: Održano veče sa Sidranom

„Veče sa Sidranom“, koje je održano u Centru za kulturu (CK) u okviru Mostarskog ljeta 2017. a u organizaciji Narodne biblioteke (NB) Mostar, do sada je najposjećeniji sadržaj ove kulturno turističke manifestacije.

Velika dvorana CK Mostar bila je mala da primi sve zainteresovane za dvosatno druženje sa akademikom Abdulahom Sidranom.

Sidran je u izjavi za medije rekao kako je u Mostar došao na druženje.

„Ja u Mostar nisam došao da prisjedam na muku, došao sam da pokušam biti veseo i šaljiv, koliko god se to ljudima danas čini nemogućim. Naša država, naša Bosna i Hercegovina, u hiljadu godina, koliko pamtimo u jeziku i pismu, nije prolazila teže trenutke. Ako bi se mi odrekli smisla za humor, to bi bio posljednji dokaz da su dušmani i zle planetarne sile obavile mračni posao na uništenju naše domovine“ rekao je Abulah Sidran.

On je poručio kako je dužnost svih onih koji žele dobro Bosni i Hercegovini da se bore da sačuvamo snagu humora, veselosti i prkosa, pa čak i kad je situacija beznadežna.

“Ja se ne borim za živog Sidrana, ja se borim za mrtvog Sidrana i onda stvari postaju jasne. Na taj način se mi moramo boriti za Bosnu i Hercegovinu, iako nam se čini da je mrtva i ako je neko pomislio da je ta stvar završena. Mi ćemo se boriti” zaključio je Sidran.

„Veče sa Sidranom“ moderirala je profesorica Anisa Husnić a sa dvije sevdalinke na gitari je nastupio Adnan Pajević.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail