Home / Foto / Foto/Mostarsko ljeto: Otvorena izložba “Nekadašnji Mostar” Miodraga Milićevića
www.mostarski.ba

Foto/Mostarsko ljeto: Otvorena izložba “Nekadašnji Mostar” Miodraga Milićevića

Izložba pod nazivom „Nekadašnji Mostar“ autora Miodraga Milićevića otvorena je u Centru za kulturu Grada Mostara, u okviru kulturno turističke manifestacije “Mostarsko ljeto 2017”.

Na izložbi je predstavljeno 80 akvarela na temu nekadašnjeg Mostara.

Autor izložbe je u svom govoru rekao kako je u Mostaru živio trinaest godina te da taj period smatra najljepšim periodom svog života.

„Prvi put sam u Mostar došao 1977. godine i za ovaj grad me vežu mnoge uspomene i ljudi. Motivi na izložbi su onaj Mostar kojega se ja sjećam, to znači unazad trideset godina, ali ima tu i starijih motiva koje sam radio na osnovu starih fotografija, najčešće crno-bijelih fotografija starih i po sto godina, a te sam fotografije najčešće nalazio na dokumantarnim portalima“ rekao je Milićević.

On je dodao kako nije profesionalni slikar, nego da radi za svoju dušu.

„Zahvaljujući Centru za kulturu Grada Mostara pružila mi se prilika da se od moga rada napravi izložba. Pored motiva Grada Mostara na slikama se mogu vidjeti i portreti Mostaraca iz perioda od prije 30 i više godina“ istakao je Milićević.

Direktor Centra za kulturu Grada Mostara Senad Suljić je rekao kako je ova izložba trinaesti sadržaj manifestacije „Mostarsko ljeto“.

„Manifestacija pravi iskorak ove godine. Prošle godine, kada smo je pokrenuli nakon osam godina, imali smo dvadeset sadržaja, a ove godine imamo preko trideset sadržaja. Prošla godina bila je uspješna a za ovu vjerujem da će biti uspješna isto tako, to nam je garant za ubuduće da Mostarsko ljeto bude tradicija i obilježje Mostara, Hercegovine i BiH“ rekao je Suljić.

Otvaranje izložbe je obilježio veliki broj posjetilaca, čak preko 200 građana Mostara je došlo da vidi ovu izložbu.

Nastupio je muzičar Adnan Pajević.

Organizator izložbe je Centar za kulturu Grada Mostara.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail