Home / Foto / FOTO/VIDEO: Noć za pamćenje uz Mostar Sevdah Reunion
foto: www.mostarski.ba

FOTO/VIDEO: Noć za pamćenje uz Mostar Sevdah Reunion

Nekoliko hiljada gledalaca, među kojima veliki broj turista, večeras je na platou ispod Starog mosta, tri sata uživalo u muzici i pjesmama kultne grupe Mostar Sevdah Reunion.

Noć za pamćenje građanima Mostara, ali i mnogobrojnim domaćim i stranim gostima darovao je Centar za kulturu grada Mostara u sklopu kulturne manifestacije Mostarsko ljeto 2016.

Direktor Centra za kulturu Senad Suljić obraćajući se prisutnima rekao je između ostalog da je ovo 18. Kulturni događaj koji je ponuđen u okviru Mostarskog ljeta.

“Čast mi je i zadovoljstvo što smo Mostaru nakon dugo vremena vratili duh i oživjeli grad, a građanima ponudili izuzetno kvalitetne sadržaje, poput ovog večeras”, rekao je Suljić.

Prisutnima se obratio i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, koji je podržao ovogodišnju manifestaciju.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo nakon 8 godina ponovo oživjeli Mostarsko ljeto, koje je građanima Mostara zaista potrebno, a što potvrđuje i ovako veliki broj prisutnih večeras”, rekao je između ostalog Hadžović.

Nakon toga na scenu su izašli članovi Mostar Sevdah Reuniona, koji su mnogobrojne posjetioce zabavljali do ponoći.

Za sve prisutne ovo je nesumnjivo bila noć za pamćenje.

Kao što stara izreka kaže da slika govori više od hiljadu riječi atmosferu pogledajte u našoj fotogaleriji i kratkom videu.

(Mostarski.ba)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail