Home / Foto / FOTO/VIDEO: U Centru za kulturu otvorena kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara

FOTO/VIDEO: U Centru za kulturu otvorena kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara

U Centru za kulturu grada Mostara otvorena je kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara. Ova izložba je organizirana u sklopu manifestacije „Mostarsko ljeto 2016“.

Likovnu raznovrsnost različitih motiva, tehnika i slikarskih pravaca predstavilo je 22 izlagača sa 30 umjetničkih djela.

Akademski i samouki umjetnici predstavili su mostarskoj publici poznatu tematiku Starog Mosta, šipaka i krajolika Hercegovine na koju su ipak pojedinačno stavili svoj osobeni likovni pečat. Na izložbi je sudjelovao i gost iz Zagreba Domagoj Jurić koji je tehnikom suhog pastela predstavio stari Mostar.

Pored standardnih  motiva Hercegovine   ekspoziciju je osvježilo  i nekoliko snažnih portreta, mediteranskih krajolika i apstraktnih slika. Upravo apstraktne slike i portreti kao protuteža krajolicima istraživali su dublje područje emocija i svijesti, te su zaokružili jedan umjetnički ciklus od materijalnog ka duhovnom.

Izložba ostaje otvorenom tjedan dana u Centru za kulturu grada Mostara, a Udruženje umjetnika će građane opet iznenaditi za Dan državnosti Bosne i Hercegovine (25.11.) kada će se vratiti sa novom izložbom.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail