Home / Kultura / Hit predstave u Narodnom pozorištu Mostar

Hit predstave u Narodnom pozorištu Mostar

U ovoj sedmici u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru su hit predstave iz produkcije NPM-a, saopćeno je iz ove institucije kulture.

U utorak, 13. 2. 2018. godine u 20:00 sati, bit će izvedena predstava “Ne igraj na Engleze”, a u petak, 16. 2. 2018. godine u 20:00 sati “Mostarska djelidba”.

Predstava “Ne igraj na Engleze” po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Emira Spahića govori o trojici najboljih prijatelja, Buletu (Emir Sejfić), Paunu (Ivan Skoko) i Piksiju (Emir Spahić), koji u jednoj noći iščekuju rezultat jedne utakmice. Predstava o ovisnosti i klađenju, jednom od najvećih problema bh. društva. Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Komedija “Mostarska djelidba” prema djelu Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića (1951. – 2014.), predstava koja redovno izaziva veliki interes publike. Tema aktuelna tada i izrazito aktuelna danas.  U predstavi igraju Amela Kreso, Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, navodi se u saopćenju.

Ulaznice po cijeni od 7 KM i 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati; rezervacije na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar, dodaje se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail