Home / Svijet / Iron Maiden u Zagrebu u julu iduće godine

Iron Maiden u Zagrebu u julu iduće godine

Čuveni britanski heavy metal bend Iron Maiden, u sklopu svoje ‘Legacy of The Beast’ turneje, nastupit će u zagrebačkoj Areni 24. jula iduće godine, gdje će izvesti izbor materijala iz osamdesetih godina i pjesama s kasnijih albuma.

‘Legacy of the Beast’ turneja počinje 26. maja 2018. godine u Tallinnu u Estoniji, završava u Londonu 10. augusta iste godine, a ponudit će repertoar koji se oslanja na hitove s albuma objavljenih tokom 80-ih godina prošlog stoljeća, objavljeno je na njihovoj web stranici.

Koncept nove svjetske turneje inspiriran je mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih “svjetova” koji će popratiti set listu.

– Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu, izmjenjujući turneje na kojima sviramo muziku s novih albuma s History/Hits turnejama. Uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, među ostalim i zato što bend ima priliku svirati kako novi material tako i starije hitove, za koje znamo da ih obožavatelji žele čuti – objašnjava menadžer Rod Smallwood.

– Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena ‘Legacy Of The Beast’, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem. Trenutno ne želim odati previše, ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show – poručuje Smallwood.

Legendarni metalci više su puta dosad nastupili u Hrvatskoj, zadnji put u splitskoj Spaladium Areni 27. jula prošle godine.

(FENA)

Facebooktwittergoogle_plusmail