Home / Foto / FOTO: Izetbegović otvorio izložbu o herojima odbrane
www.mostarski.ba

FOTO: Izetbegović otvorio izložbu o herojima odbrane

U Centru za kulturu grada Mostar večeras je u organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH iz HNK otvorena izložba fotografija pod nazivom “Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara”.

Izložbu je otvorio predsjednik Stranke demokratske akcije i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Prije otvaranja izložbe  Izetbegović se sastao i sa delegacijama SDA Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, predvođenih predsjednicima Salemom Marićem i Edinom Mušićem.

Izetbegović je nakon otvaranja izložbe rekao da je to prilika da se svi sjete nevjerovatnog herojskog otpora Mostaraca.

“Jako je važno sačuvati sjećanje, ne prepustiti zaboravu jer narod koji zaboravi rizikuje da to doživi ponovo. Treba sačuvati istinu jer istina je napadnuta sa svih strana”, rekao je član Predsjedništva BiH dodavši da se u BiH pokušava revidirati ono što se desilo. “Ovo večeras je jedan od naših odgovora na napade na istinu”, rekao je Izetbegović.

Na pitanje o koncertu koji se večeras održava u Mostaru u znak podrške haškim osuđenicima, kratko je prokomentarisao: “To HNS-u zaista nije trebalo”.

“Izložba govori herojima Mostara, znanim i neznanim koji su od 1992. do 1995. branili i odbranili ne samo grad Mostar, nego područje Hercegovine”, rekao je Suad Muharemović predsjednik Koordinacije boračkih udruženja.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail