Home / Zanimljivosti / Kako očistiti kožnu torbu

Kako očistiti kožnu torbu

Torbe i kovčezi predstavljaju velike investicije, a uz pomoć nekoliko korisnih trikova bit će moguće omiljenu torbu održavati da što dulje traje i pritom izgleda kao i prvi dan kada je kupljena. Slijede savjeti pomoću kojih ćete saznati kako očistiti kožnu torbu.

Ponekad se može dogoditi da se metalna kopča na torbici ne može saviti, što znači da se dva dijela kopče više ne mogu poklopiti. Moguće je kliještima vratiti početni izgled ili zalijepiti izolacijsku traku koja se nalazi na vrhu kliješta kako ne bi došlo do oštećenja kopče.
Ručna torba može biti napravljena od raznih materijala, kao što su razne vrste kože ili platno. Kožni modeli torbi su već duže vrijeme među popularnijima, pa je zbog toga dobro znati kako najbolje očistiti kožnu torbu.
Kožne torbice mogu se čistiti pomoću sredstva za njegu cipela, ali to nije tako jednostavno budući da nije lako pronaći pastu koja bi odgovarala boji na torbi. Postoji prirodna metoda koja je dosad dala odlične rezultate.

Želite li imati čistu kožnu torbu možete pokušati s krumpirom koji ste odrezali na dva dijela i uz pomoć jedne polovice istrljali kožu. Kako bi mogli dosegnuti i ona mjesta na torbi koja nisu tako pristupačna, nožem je moguće oblikovati drugi dio krumpira. Površina se tada može ulaštiti uz pomoć mekane krpe.
Poznato je kako se antilop teško čisti, a što se prije krene s procesom čišćenja to su veće šanse da će mrlje nestati. Prilikom čišćenja moguće je upotrijebiti neke od namirnica koje već sigurno imate. Tako se šnita starog kruha može upotrijebiti za uklanjanje mrlja od zemlje. Korica se treba osušiti i stvrdnuti i tek onda iskoristiti za uklanjanje mrlje.

(Mostarski.ba/savjetnica)

Facebooktwittergoogle_plusmail