Home / Kultura / Knjiga “Ključ besmrtnosti” pred mostarskom publikom

Knjiga “Ključ besmrtnosti” pred mostarskom publikom

Hari Slipičević, Mostarac po vokaciji, sa stalnom adresom stanovanja u Holandiji, predstaviti će sutra svoj prvi roman “Ključ besmrtnosti”, što je prvi dio njegove trilogije.

Tim povodom danas je u hotelu Bristol održana konferencija za novinare na kojoj su pored autora govorili novinar Fazlija Hebibović te direktor izdavačke kuće „Art – Rabic“ iz Sarajeva Goran Mikulić.

„Neću puno govoriti o romanu, ostaviti ću to za čitaoce. Ipak moram reći da je to miks žanrova, od akcije, historijske fikcije, kriminalistike, misterije koja se proteže kor čitavu knjigu i najstarijeg tajnog društva koje krije tajnu bemsrtnosti“ rekao je autor Slipičević.

On je dodao kako u tu misteriju, iz svog luksuznog života, ulazi historičar Mak Levit.

„Misterija mu je pripremljena od samog od rođenja, a kako bi zaštitio knjigu mrtvih“ rekao je Hari Slipičević.

Direktor izdavačke kući „Art – Rabic“ iz Sarajeva Goran Mikulić, koja je izdala knjigu, rekao je kako ova izdavačka kuća „voli“ da izdaje ovakve romane.

„Ne može se bez knjige, da se može davno bi bila uništena. Sadašnji trend, tableta i pametnih telefona, mislim da neće naškoditi knjizi jer posljednje analize pokazuju da je uzlazna linija prodaje knjiga u svijetu“ rekao je Mikulić.

Promocija romana, čiji je organizator Fondacija Slipičević, će se održati sutra u 19:00 sati, u Kongresnoj dvorani hotela “Bristol”.

Na promociji će pored autora i direktora izdavačke kući „Art – Rabic“ govoriti promotori Goran Karanović i Dragan Marijanović.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail