Home / Mostar / Konferencija “Javna prezentacija Prijedloga nacrta konačnog teksta Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti”

Konferencija “Javna prezentacija Prijedloga nacrta konačnog teksta Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti”

Konferencija na temu “Javna prezentacija Prijedloga nacrta konačnog teksta Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti (LPAI)”, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) održat će se u srijedu 14.11.2017. godine u 10:00 sati, u hotelu Bristol u Mostaru.

CSSP Berlin – Centar za integrativnu medijaciju svojom medijacijskom ulogom i zajedničkom saradnjom sa Koalicijom organizacija osoba s invaliditetom (OOSI) „Zajedno smo jači“, na ovaj način želi doprinijeti i uspostavljanju konkretnih pomaka na usvajanju prijedloga nacrta konačnog teksta Lokalnog plana akcije, te poboljšanju kvalitete života osoba sa invaliditetom u HNK.

Cilj konferencije je uključivanje i angažman predstavnika relevantnih ministarstava, zastupnike u Skupštini, predstavnike Grada Mostara i relevantnih institucija u HNK za konačno usvajanje dokumenta i utvrđivanje procedure njegovog provođenja, saopćeno je iz Udruženja mladih  „Ružičnjaka-Los Rosalesa“ Mostar

Moderator okruglog stola će biti Jasna Rebac, predsjednica Udruženja mladih „Ružičnjaka-Los Rosales“ Mostar, navodi se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail