Home / Biznis / Konferencija ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” 25. i 26. oktobra u Mostaru

Konferencija ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” 25. i 26. oktobra u Mostaru

”Sfera 2017.” Tehnologija i ugradnja otvora” naziv je IV međunarodne naučno stručne konferencije koja se održava 25. i 26. oktobra u Mostaru.

Konferencija se organizuje u saradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Konferencija će se baviti osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivat će se naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora.

Cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Kako ističu organizatori konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije.

Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN, saopćili su organizatori.

(Mostarski.ba)

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail