Home / Svijet / Mačak predložen za funkciju jer “ima nešto što drugi nemaju”

Mačak predložen za funkciju jer “ima nešto što drugi nemaju”

Vjerovali ili ne, tamo negdje u lijepom svijetu jedna mačka je dobila svoju kampanju da postane rektor Univerziteta. Grupa studenata Univerziteta u Aberdenu trenutno pravi kampanju da mačak po imenu Buttons (Dugmići) postane njihov predstavnik.

Dvadesetjednogodišnji Aleks Kiter, student treće godine historije i Batonsov menadžer kaže da je ideju dobio kada je primjetio nezainteresovanost, ali i nezadovoljstvo studenata oko tema koje se tiču njihovog statusa. Stoga je predložio mačka za legitimnog predstavnika, ali akademska institucija, koju je pohađao i Vinston Čerčil, odbila je mačka kao predstavnika. Kao prvo, Batons nema potrebne kvalifikacije za to, a kao drugo on nije čovjek.

“Željeli bismo da ljudi pišu univerzitetu kako bi nas pustili da predložimo mačka za kandidata. Ima sve potrebne kvalifikacije – živi u kampusu, druži se sa ostalim studentima i ima najljepšu dlaku na svijetu, što ne posjeduje niko od ostalih studenata. Pošto su ostali jako nesrećni izborom kandidata, onda su se svi pridružili u bodrenju Batonsa. Ako studenti ocijene da je jedan mačak bolji predstavnik od ljudskog kandidata možda je vrijeme za reforme“

Peticiju za kandidaturu za sada je potpisalo preko 300 studenata.

„Ako je Lari mogao da dobije funkciju u premijerskoj kući, zašto Batons ne bi na Univerzitetu“, upitao se njegov menadžer.

Nažalost, male su šanse da će jedan prestižni Univerzitet primiti mačku u svoje redove, prenosi b92.

Facebooktwittergoogle_plusmail