Home / Biznis / Mostar dobiva prvi coworking prostor

Mostar dobiva prvi coworking prostor

INTERA Tehnološki Park, otvara prvi “coworking prostor” koji će se kako je saopćeno nalaziti u prizemlju zgrade “Ledara” na adresi Kardinala Stepinca bb (Desete hercegovačke brigade).

“CODE Hub Mostar” jedan je od četiri “coworking prostora”, koja će se otvoriti u Mostaru, Tuzli, Zadru i Nikšiću kroz projekt CODE, finansiran iz Interreg IPA CBC Programma HR-BA-ME 2014-2020, saopćeno je iz Intere.

Prostor koji će se prostirati na više 120 m2 površine, a korisnicima će osim osnovnih uslova za rad pružati i mogućnost korištenja sale za sastanke, kuhinje i kutka za opuštanje. Dodatnu vrijednost prostoru će dati i networking događaji, savjeti stručnjaka s kojima INTERA TP sarađuje dugi niz godina, ali i međusobna saradnja korisnika koja u konačnici rezultira osjećajem pripadanja zajednici, navodi se u saopćenju.

Namijenjen timovima s poslovnim idejama, startupima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima, CODE Hub Mostar će svoja vrata otvoriti početkom marta 2018. godine uvrštavajući Mostar na svjetsku mapu coworking prostora.

Usluge u “CODE Hubu” će biti besplatne “sve do kraja 2019. godine”, dodaje se u saopćenju.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail