Home / Uspješni Mostarci / Mostarac, svjetski poznati mađioničar

Mostarac, svjetski poznati mađioničar

Najbolji mađioničar u dijaspori je definitivno Steffano, rođeni Mostarac. Ovaj mladi i multitalentirani mađioničar za vrlo kratko vrijeme svojim sposobnostima osvojio je Njemačku, a za njega su čuli i u ostalim evropskim gradovima.
Tako od jeseni Steffana očekuju nastupi u Belgiji, Holandiji, Luxemburgu, Švicarskoj, Švedskoj. Nedavno je boravio  u Beogradu gdje je išao na usavršavanje, a posebno treba istaći da sve sam finansira.

“Mađioničarski trikovi ili posao je veoma skupa i zahtijevna igračka. Često se kupi novi trik koji je jako dobar, ali ga možeš koristiti samo jednom. A, opet ima trikova koje mogu da koristim godinama, a oni su opet sa posebnom cijenom. Međutim, ja sam se pronašao u svemu tome i kada vidim osmjeh na licima ljudi, a posebno djece, shvatim da sve nije uzaludno i da sve ima svoj pravac i put”, rekao je Steffano.

“Mostar je jednostavno moja oaza mira i svaki put kada dođem osjećam se sasvim drugačije. Pokupim svu ovu pozitivnu energiju iz ovog grada, vratim se u Frankfurt kao druga osoba. Mislim da ove ljepote, ljudi, smijeha, ali i jarkog sunca nema nigdje kao u mom Mostaru” – riječi su mađioničara Steffana.

Na pitanje da li je istina da je svojom mađioničarskom energijom, trikovima i posebnom unutrašnjom snagom, pomogao jednoj djevojcici da počne normalno govoriti, Steffano je rekao.

“Bilo je to i za mene jedno zaista neobično i nadasve posebno životno iskustvo. Imao sam predstavu u jednom dječijem vrtiću u Frankfurtu gdje su sva djeca bila oduševljena i smijala se od srca. Samo je jedna djevojčica sjedila u krilu njene mame i pomalo se smješkala. Kada sam završio prišla mi je njena mama i rekla kako je i ovo smješkanje njene četvorogodišnje kćerke veliki uspjeh, jer se već godinu dana nije smijala. Objasnila mi je da su imali saobraćajnu nesreću bez nekih većih posljedica,ali je to njenu kćerku toliko istraumiralo da je prestala da priča i da se smije. Zamolila me da li bi željela da joj dolazim u stan i da radim sa njenom kćerkom terapije. U početku je bila sve blokirala, ali se vremenom opustila, svaki put sam dolazio u drugom kostimu, sa drugom predstavom i mala Lisa je danas sretna i bezbrižna djevojčica. Rad s njom me natjera da pored svih obaveza upišem dječiju psihologiju i to će biti još jedno moje zanimanje.

Shvatio sam da su ipak djeca najnevinija ljudska stvorenja, sa iskrenim osmjehom, a vidjeti osmjeh i sreću na licu djece je za mene najveća nagrada – ispričao je on.

Steffano se vraća u Frankfurt gdje ga očekuju novi nastupi, predavanja, ali i druženja sa mnogim estradnim imenima sa kojima se pojavljuje na njihovim nastupima.

(Express.ba/Mostarski.ba)

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmail