Home / Uspješni Mostarci / Mostarka postala australijska nevjesta od milion dolara

Mostarka postala australijska nevjesta od milion dolara

Mostar je nadaleko poznat po lijepim ženama.
Mnoge od njih su upravo zahvaljujući ljepoti ostvarile uspješne karijere u show business-u.
Tridesetsedmogodišnja Nadi Hasandedić je mostarska ljepotica koja je stekla slavu kao model.U Australiji je jedna od poznatijih manekenki, koja redovno dobiva pozive iz svjetskih metropola mode da nastupi na modnim revijama. Ujedno je i menadžerica u Christian Dioru. Tako je često znala donositi fotografije iz Londona, Monte Carla, Milana….
Međutim, popularnost i slavu joj je više od uspjeha u svijetu mode donijela udaja za 34 godine starijeg novozelandskog milionera Neville Crightona,jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.
Australski mediji, ali i poznati britanski tabloidi, nazvali su je “australskom nevjestom od milion dolara”.

Ceremonija vjenčanja  je obavljena pred 250 gostiju u Velikoj sali univerziteta u Sidneyu, a organizacija vjenčanja je koštala oko milion dolara.

Crichton, 71-godišnji milijarder poznat i pod nadimkom Croaky, poznat je po tome što se obogatio trgovinom luksuznim automobilima, a trenutno je jedan od najvećih uvoznika Ferrarija u Australiji. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 400 miliona australskih dolara.

Ko je zapravo Nadi Hasandedić?
Njen otac živio je dugo godina u Australiji prije nego što se vratio u Mostar gdje je upoznao njenu majku. Nakon vjenčanja, vratili su se u Australiju gdje je rođena Nadina, kako joj je zapravo pravo ime, a nakon rata ponovno su posjetili Mostar. Samo nekoliko mjeseci poslije Nadin otac umro je od raka.

Nadi ističe da često posjećuje grad na Neretvi kojeg je posjetila i sa svojim suprugom

“Pokušavam doći svake godine, da se vidim s porodicom i prijateljima. Neville, međutim, svake godine ide na Formulu 1 u Monako tako da je njegovo ljeto dolje, a moje uvijek u Mostaru ili na Jadranu. Sad smo se dogovorili da pola vremena provedemo u Monaku, pola u BiH”, kaže Nadi.

Mnogi su ih prozivali radi njihove razlike u godinama no ona kaže da se savršeno nadopunjuju.

“Neville voli moju realnost i što imam, kako kaže, starinsku dušu koja je taman prema njegovoj, jer je on mladog duha i pogleda na život, tako da se nađemo negdje napola. Moj suprug voli brz život, voli raditi i zabavljati se, a ja sam suprotno od njega, više na zemlji”, izjavila je.

Otkrila je i kako su se upoznali.

“Upoznali smo se preko nekih prijatelja, slučajno na ručku jednog Božića. Nismo mislili da će se između nas dogoditi nešto više od prijateljstva, pogotovo zbog razlike u godinama, ali, eto, dogodilo se, jer shvatila sam da su njegov izgled i godine nebitni”, kaže Nadi.

Njen suprug Neville obogatio se uvozom automobila od čega je zaradio 400 miliona dolara. Nedavno je kupio vilu vrijednu 33 miliona dolara u kojoj će novopečeni bračni par živjeti. Nadi je više nego zadovoljna organizacijom svadbe.

“Vjenčanje je bilo bajkovito, nije moglo biti ljepše, veoma romantično i, što je najvažnije, svi gosti su bili zadovoljni”, rekla je. Dodala je i da nisu slušali bosansku muziku na svadbi, a da joj je najdraži pjevač Halid Bešlić i pjesma “Miljacka”.

Na vjenčanju je nosila vjenčanicu “Ersa atelier” sestara iz Rumunije, s koje je skidala dijamante jer nije htjela da ih bude previše. Njihovo vjenčanje pamtit će i Univerzitet u Sidneyu gdje je svadba organizovana, jer su u tu svrhu obnovili njihove toalete, na što su potrošili 20.000 dolara.

Izjavila je da se tu i tamo uključi u neke projekte u modnom svijetu, ali da nema previše vremena za to jer se uglavnom bavi humanitarnim radom. Kaže da pamti lijep život u Mostaru i da će BiH uvijek biti dio nje.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail