Home / Mostar / MUP HNK: Zaplijenjena veća količina droge, uhapšene tri osobe

MUP HNK: Zaplijenjena veća količina droge, uhapšene tri osobe

Odjel za posebne namjene sektora kriminalističe policije zajedno sa pripadnicima Policijskih stanica (PS) Čapljina i Mostar Jug proveli su operativnu akciju protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga, u kojoj su uhapšene tri osobe, rekao je danas na konferenciji za novinare portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNK), Ljudevit Marić.

„Policijski inspektori su uhapšene pratili već duže vremena, uhapšeni su na različitim lokacijama, Rabina, Zalik i Kružanj, ali su u nekoj vezi, koju će utvrditi daljnja istraga. U akciji je zaplijenjena veća količina stabljika koje svojim izgledom asociraju na kanabis, te je izuzeta određena količina naoružanja. Tri osobe koje su lišene slobode su inicijala F.M., M.K., A.H.“ rekao je Marić.

Marić je rekao kako je kod osobe inicijala F.M. pretresom kuće pronađeno 19 stabljika visine dva metra koje svojim izgledom asociraju na marihuanu.

„Pronađeno je i više osušenih stabljika. U prostoriji koja služi sa sušenje mesa pronađene su tri stabljike koje su bile spremne za distribuciju a pronađeno je 14 staklenih tegli sa masom koja je već suha i svojim izgledom asocira na marihuanu. Daljnjim pretresom pronađena je jedna automatska puška sa pripadajućim streljivom te jedan dobošar“ rekao je on.

Daljnjom kriminalističkom istragom i operativnim radom učesnika akcije u naselju Zalik izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osoba inicijala M.K. te je kod njega pronađena veća količina marihuane i dvije ručne bombe.

„Operativnim radom inspektora u mjestu Kružanj izvršen je i pretres kuće koju koristi osoba inicijala A.H. gdje je pronađena i izuzeta oprema za proizvodnju kanabisa. Odjel za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNK provešće kompletnu kriminalističku istragu nad ovim predmetom“ istakao je Marić.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail