Home / Foto / FOTO: Građani Mostara konačno glasali : Raja odabrala najbolji grah

FOTO: Građani Mostara konačno glasali : Raja odabrala najbolji grah

U organizaciji Planinarsko-smučarskog društva “Prenj” danas je na Rujištu održana “Grahijada”. Nekoliko hiljada posjetilaca je prelijep sunčan dan iskoristilo  za uživanje u zimskim radostima i kulinarskim specijalitetima.

Na ovogodišnjoj grahijadi učestvovala je 21 ekipa. Odlukom stručnog žirija treće mjesto zauzelo je udruženje Mostarski rođeni, drugo Vrelo Bune Bunski izvor. Prvoplasirana je ekipa biciklistiškog kluba MAS. Posjetioci su najboljim grahom proglasili grah koji su napravili članovi RMC dr. Safet MUjić.

“Izuzetno smo zadovoljni što je danas na Rujištu veliki broj građana, a zbog loših puteva mnogo ih se i vratilo, rekao je za Mostarski.ba Sead Divanović predsjednik SPD Prenj. Admir Šarić predsjednik BK MAS rekao je za naš portal da je jednako kao i osvojenom titulom šampiona njegov tim zadovoljan činjenicom da je Rujište oživjelo i da mu se vraća stari sjaj. Dr. Mehmed Haznadar predstavnik ekipe koju su posjetioci proglasili najboljom, izjavio je da im ovo priznanje mnogo znači , jer ih je, kako kaže najboljim proglasila raja. Pohvalio je organizatore naglasivši da ova manifestacija zahvaljujući njihovom zalaganju, iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetilaca.

 

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail