Home / BiH / Na sjednici Predsjedništva BiH danas o Upitniku EK

Na sjednici Predsjedništva BiH danas o Upitniku EK

Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije, bit će razmatran danas na sjednici Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o realizaciji aktivnosti u vezi s aktiviranjem Akcionog plana za članstvo (MAP), kao i Informacija o posjeti delegacije Ministarstva odbrane BiH Republici Austriji od 29. do 30. septembra.

Članovi Predsjedništva razmatrat će i nekoliko prijedloga odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika, kao što su memorandum o razumijevanju u vezi sa zajedničkim vojnim vježbama i obukom na teritoriji članica potpisnica Američko-jadranske povelje A5 te protokol Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva obrazovanja i nauke Republike Makedonije o saradnji u oblasti obrazovanja.

Između ostalog, bit će razmatrani i sporazumu o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Evropskoj uniji te o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(N1)

Facebooktwittergoogle_plusmail