Home / Svijet / Njemačka: U saobraćajnoj nesreći poginula cijela porodica

Njemačka: U saobraćajnoj nesreći poginula cijela porodica

Nijemci ne pamte ovakvu tragediju na cestama – u samo jednoj sekundi jedan kamion s lica zemlje izbrisao je cijelu jednu mladu peteročlanu porodicu.

Pomenuta porodica iz okruga Constance koja se vraćala s izleta me sluteći da će im tako lijepo priveden dan biti i posljednji u životu – od dječačića rođenog prije samo nekoliko sedmica, njegove dvogodišnje sestre, njihove mame i tate od 25 i 22 godine te majčine sestre, 17-godišnje tinejdžerice.

Ovo je epilog saobraćjne nesreće koja se jučer oko 12.40 sati desila na regionalnoj cesti 361 u pokrajini Baden-Württemberg.

Do nesreće je došlo kada je kamion sa smećem izlazio iz industrijske zone Wolfsberg. Zbog još uvijek neutvrđenog tehničkog kvara 26-tonski kamion se prevrnuo na putnički automobil koji je prolazio pored njega!

Svjedoci tvrde da ovakav prizor nikada nisu vidjeli. U jednoj sekundi automobil je za cijelu porodicu čiji identitet još nije objavljen, postao prava grobnica. Kako tvrde svjedoci, kamion je naglo ubrzao u zavoju, prevrnuo se te udario u automobil. Vozač kamiona i jedan prolaznik lakše su ozlijeđeni, a vozač je u teškom stanju šoka prevezen u bolnicu.

(Agencije)

 

Facebooktwittergoogle_plusmail