Home / Foto / O.Š. „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“: Liftom do jednakih mogućnosti

O.Š. „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“: Liftom do jednakih mogućnosti

Danas je u prostoru O.Š. „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“ obilježen završetak izgradnje lifta primarno namijenjenog osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Uz učenike, roditelje i uposlenike Škole na svečanosti su bili prisutni i mostarski gradonačelnik g. Ljubo Bešlić, načelnik finansija g. Izet Šahović, šefica Službe za odgoj, obrazovanje mlade i sport gđa. Senada Sadović, predstavnici Školskog odbora sa predsjednikom g. Esadom Pobrićem, članovi Vijeća roditelja, te predstavnici političkog i kulturnog života Grada Mostara.

U pozdravnom govoru direktor Škole g. Mustafa Džafić izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim projektom i zahvalio se u ime učenika, njihovih roditelja i zaposlenika škole predstavnicima Grada Mostara koji su obezbijedili sredstva za izgradnju lifta. Direktor je istakao da je u proteklom periodu urađeno mnogo na podizanju i unapređenju nastavničkih kompetencija i stvaranju uslova za inkluzivnost škole.

„Naša svakodnevica je uistinu oplemenjena i daje nam poticaj da nastavimo raditi na svim područjima za podizanje školskog standarda“, zaključio je u pozdravnom govoru.

Na svečanoj priredbi gostima se obratio gradonačelnik g. Ljubo Bešlić koji nije krio radost i zadovoljstvo završenim projektom, zatim pohvalio trud i zalaganje školskog kolektiva u stvaranju okruženja koje je inkluzivno i motivirajuće za sve učenike.

U okviru programa uručena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijima. Zahvalnice za doprinos u unapređenju i stvaranju uslova bolje inkluzivnosti Škole primili su gradonačelnik g. Ljubo Bešlić i načelnik finansija g. Izet Šahović, potom zahvalnicu i priznanje za rad u inkluzivnom odjeljenju uručena je učiteljici Hasibi Džiho i na kraju izvođaču radova „Izgradnji Tojaga“ d.o.o. za izuzetno uspješnu poslovnu saradnju.
Investiciju ovog vrijednog projekta u potpunosti je finansirao Grad Mostar u ukupnoj vrijednosti od 56.000,00 KM.

Na kraju svečanosti presjecanjem vrpce i prvom vožnjom lift su otvorili učenik Mirza Gosto, mostarski gradonačelnik g. Ljubo Bešlić i načelnik finansija g. Izet Šahović.

“Tako je i posljednja arhitektonska barijera do prvog i drugog sprata gdje se održava kabinetska nastava za našeg Mirzu od danas prošlost. Ulazeći u lift, otvorio je nove stranice u svojoj svakodnevnici.”, saopšteno je iz O.Š. „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail