Home / Foto / FOTO: Održana akcija “Čista savjest-čist grad”

FOTO: Održana akcija “Čista savjest-čist grad”

Omladina Info servisa za mlade pokazala je svoju snagu i osvještenost te simboličnim čišćenjem određenih dijelova našega grada, prvog dana nove godine, ukazala na bitnost očuvanja prirodne sredine i okoline u kojoj živimo.
“Čista savjest – čist grad” je bio moto  akcije. Čuvanje okoline je pitanje kome se poklanja malo ili nimalo pažnje, a glavni razlog tome su slabost opće kulture te nerazvijena svijest pojedinaca.

Sve se više piše o ekološkoj osvještenosti, zaštiti životne sredine, vode, drveća. Krajnje je vrijeme da dijeljenje YouTube predavanja zamijenimo, npr, odlaskom na najbliže izletište, park, školsko dvorište, i kupljenjem ostataka koje je naš “ummet” ostavio iza sebe.

Svijest ljudi je zakržljala. Svijest svih nas nije na nivou vjerničke svijesti i brige za stvari od javnog i općeg zajedničkog interesa! A zar priroda i životna sredina nisu od općeg interesa! Svjedočimo primjerima nebrige i nemara prema prirodi, prema sredini gdje živimo, gdje radimo, gdje se obrazujemo.

Draga omladino, iskažimo brigu o javnom prostoru, o vodi, o zelenilu, o drveću! Čuvajmo to, a ne uništavajmo, generacija koja će doći poslije nas treba zdrave životne resurse, a ne bolesne i zagađene!
Svi u ovom problemu kojeg živimo i s kojim živimo trebamo se odlučnije suočiti i pokazati veći stepen samosvijesti i odgovornosti, saopćili si iz Info servisa za mlade.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail