Home / BiH / Održana javna rasprava o izgradnji trake za spora vozila Posušje – Široki Brijeg

Održana javna rasprava o izgradnji trake za spora vozila Posušje – Široki Brijeg

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo organiziralo je javnu raspravu na Nacrt skraćenog akcijskog plana preseljenja za projekt izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje – Široki Brijeg (Vranić – Kočerin), priopćeno je u srijedu na internet stranici Grada Širokog Brijega.

Javna rasprava održana je u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu, a na njoj su sudjelovali svi zainteresirani subjekti – nevladine organizacije i stanovnici Širokog Brijega i Posušja, kao i naselja koja gravitiraju na području namjeravane izgradnje trake za spora vozila na magistralnoj cesti M6.1, dionica Posušje-Grude-Široki Brijeg.

Cilj rasprave je bio davanja prijedloga i sugestija javnosti i uključivanja relevantnih pitanja u finalnu verziju dokumenta. Dokument je izrađen za potrebu Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH prema odredbama Operativne politike 4.12 Svjetske banke koja je jedan od kreditora projekta.

Sredstva za realizaciju ovog projekta predviđena su u 2018. godini, a o budućim aktivnostima i nastavku realizacije modernizacije magistralne ceste javnost će biti informirana na službenim stranicama JP Ceste Federacije BiH, Grada Širokog Brijega i Općine Posušje, prenosi Fena.

Facebooktwittergoogle_plusmail