Home / Kultura / “Pjesmom i plesom za našu djecu”

“Pjesmom i plesom za našu djecu”

U Narodnom pozorištu Mostar u srijedu je održan humanitarni koncert za pomoć djeci bez roditeljskog staranja i osobama sa invaliditetom pod nazivom “Pjesmom i plesom za našu djecu”, a pod sloganom “Dobro se dobrim vraća”, u organizaciji Udruženja građana “Naša djeca – Our Kids”.

Na koncertu su nastupili članovi hora “Mostarske kiše”, zatim članovi plesnih klubova “Mo Stars”, “Flash”, “Zrinjski”, “Erigo”, “B-dance”, “Prodance” iz Mostara, te članice Plesnog kluba “Let’s dance” iz Nevesinja.

Osim njih, učesnice programa bile su članice baleta “Arabesque”, Mostarske mažoretkinje, kao i Lola klauni. Kao posebni gosti na sceni su se pojavili i otpjevali pjesme Fuad Backović Deen, Adnan Jerlagić, Dalal Midhat – Talakić, te Anid Ćušić.

“Koncert je organizovan iz potrebe, jer su nam potrebna finansijska sredstva koja usmjeravamo za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja, a posebno za omladince koji nakon 18 godina moraju napustiti dječije domove i samostalno krenuti u budućnost. Naša država nažalost nema rješenih programskih i zakonskih okvira koji daju podršku navedenoj populaciji”, rekla je Aida Kajan iz udruženja Naša djeca.

Sredstva od koncerta bit će usmjerena na realizaciju humanitarne misije i projektnih aktivnosti Udruženja za pomoć djeci i mladima bez roditeljskog staranja.

(Mostarski.ba)

Facebooktwittergoogle_plusmail